Kadangi savaitgaliui atėjus ir neblogai praūžus visą penktadienį, aš nusprendžiau dvi dieneles pailsėti namie, bet be veiklos nelikau. Vis dėlto kaip faina yra skirti dvi dienas sau ir idėjų įgyvendinimui, šiokiam tokiam kultūrinimuisi ir veiklai, kuri džiugina mane pačią. Todėl nusprendžiau pavadint šį įrašą 'Savaitgalio gėrybėmis', nes nors ir nedideli tie atradimai ir veiklytės, kuriom užsiėmiau, bet MAN TO TAIP REIKĖJO.
Vienas nerealiausių dalykų, kurį padariau savaitgalį, tai yra KAMBARIO PAKEITIMAS.
Jau seniai norėjau minimalių pokyčių savo kambaryje, kad ir stalo kitoje vietoje ar kažko gražaus ant sienos. Bet visgi perstačiau visus esamus baldus, pakeičiau vietomis, atsitempiau daugiau lentynų ir knygų, kurių man šiais metais prireiks. Iš tikro, tai nerealus jausmas kažką komponuoti savo erdvėje, prieš tai dar prisižiūrėjus galybes gražiausių kambarių nuotraukų tumblr ir panašiuose tinklapiuose, bandant savaip įgyvendint matytą idėją. Man tai buvo nerealiai osom, bet kadangi aš turiu nedidelę problemėlę šioje srityje - tingiu tvarkytis iki galo, taigi, to pasekoje, visa palangė apkrauta daiktais, bet bent jau visa kita atrodo naujai bei smagiai man. Nieko. Ją sudorosiu irgi šiomis dienomis. Bet viskas nepasibaigė tik baldų pertvarkymu, dabar galvoje turiu įvairių idėjų kaip užpildyt savo šviesias atsilupusias sienas, tik again, reik atrast ramaus laisvo laiko.
Kadangi niekada negaliu apsieiti nieko skanaus nekramtant, kai sėdžiu namie, sumąsčiau pasigamint jau ilgai trokštamą ČILI SRIUBĄ. Sakykit ką norit, bet man sriubos yra pati nerealiausia Dievo dovana virtuvės srityje, o jeigu dar trintos - tai gal iš virtuvės net neišeisiu. Naminę čili sriubą kažkada jau darėmės su draugu pas jį, o tada gavos itiiiin aštri, nes paklausus manęs kiek čili pipirų dėti į puodą, atsakiau du. Ir tada valgiau praktiškai tik aš viena, nes vienintelė mėgstu aštriai.:D Šįkart apturėjus patirties šioje srityje, du pipiriukus įdėjau į didesnį sriubos kiekį, nes gaminau ir šeimai, ir sriuba išsivirė idealaus aštrumo (nors mamai vistiek per aštri buvo, hah, bet čia jau skirtingas atvejis). Naudojau ŠĮ receptą iš RIMI, tik vietoj pupelių čili padaže, turėjau paprastų konservuotų pupelių ir įdėjau dar du labai aštrius pipirus. Tikrai, rekomenduoju!
Paskaičius clickforsomecoffee bloge apie pirmus studentavimo metus užsienyje, studijuojant kitą kalbą, panūdau ir aš paresearchinti po įvairius universitetus, ir bent apsvarstyt kelias profesijas, kurios man įdomios ir vertos būtų studijuoti. Turiu prisipažinti, kad širdy myliu dviejų rūšių profesijas - glaudžiai susijusias su kalbomis ir mediciną. Kas yra praktiškai visiški antonimai vienas kitam. Kuo toliau tuo labiau abejoju savo šansais tapti medike, nors mano gyvenimas jau nuo vaikystės minimaliai sukasi aplink ligas (kas kuo serga ar gali sirgti, kokia liga man ir vėl, kokia infekcija dabar siaučia ir panašiai), vis dėlto tas minusas chemijos srityje yra kaip užtvara į mediciną. Ir dar tai, kad dievinu humanitarinius mokslus... Mane visiškai konfūzina. Realiai apie tai galėčiau kalbėt ir kalbėt, todėl būtinai kada nors parašysiu įrašą skirtą tik šitam dalykui. Vis dėlto, ilgai svajojau mokytis kažką su PRANCŪZŲ KALBA, nors jos visiškai nemoku, o galimybių (kaip kad pamokos mokykloje) pas mane niekada nebuvo. Taigi šį savaitgalį nusprendžiau imti ir pabandyti mokytis šios kalbos savarankiškai. Taip, taip žinau, savarankiškai praktiškai neįmanoma, gramatika yra viena sunkiausių pasaulyje, bet manau pati galiu tikrai išmokti pradmenis, o poto žiūrėsim kaip bus. Nes kursai yra nereaaaaliai brangūs ~600litų už 2,5mėnesio, ko šiuo metu tikrai tėvų negalėčiau prašyti. Todėl radau labai patogių online kursų, kurie suteikia bent minimalius pradmenis prancūzų kalboje. Pavyzdžiui, 12 savaičių online kursai,į kuriuos ir užsirašiau. Hah, įdomu kaip seksis, bet kol kas labai užsidegus esu!
Tai tiek.O dabar labiau už bet ką laukiu rytojaus vakaro, kai vėl galėsiu pasišokti pusantros valandos ir išeiti su milžiniška šypsena veide ir dideliu energijos antplūdžiu devintą valandą vakaro!
No comments:
Post a Comment